Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs már egyforintos repülőjegy

Munkatársunktól, 2008. november 03. - hétfő 10:44
Címkék: díj, átverés, törvény, jog, vásárlás, utazás, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A november elsején hatályba lépő új uniós rendelet értelmében megszűnnek a félrevezető repülőjegy árak. A meghirdetett viteldíjaknak a jövőben ugyanis tartalmazniuk kell az összes adót és díjat is, így nem lesznek többé „egyforintos” jegyek.


A rendelet arra kötelezi a légitársaságokat és az olcsó repülőjegyeket hirdető honlapokat, hogy a repülőjegyek árában tüntessék fel az összes adót, illetéket és egyéb díjakat. Az új rendelet megtiltja a légitársaságoknak, hogy az utas vagy az utazási iroda tartózkodási helyétől függően ugyanazért az útért különböző helyeken különböző összegeket kérjenek. Jelenleg ugyanis ugyanarra a járatra, ugyanabban az időben történő foglalás esetén két különböző országban eltérő árat kell fizetni.

Forrás: MTI

Nem repked már ennyiért...

Az Európai Bizottság felmérése szerint a repülőjegyüket Interneten megvásároló utasok közül minden harmadik becsapottnak érzi magát. A Bizottság tavaly szeptemberben nyolcvan légitársaság 386 honlapját vizsgálta meg tizenhárom tagállamban. Az esetek ötvennyolc százalékában fordult elő, hogy félrevezetők voltak a honlapon szereplő árak, a weblapok negyvenkilenc százalékán pedig egyéb hiányosságokat – például téves szerződési feltételeket, fordítási hibákat – is felfedeztek. A vétkes társaságok között „nagy nevek” és kevésbé ismert cégek egyaránt találhatók.

A biztonság növelése és a bankcsődök elkerülése érdekében az új rendelet szabályozza az engedélyek kiadásának és a légitársaságok ellenőrzésének kérdését is. A szabályozás kötelezi a tagállamokat, hogy függesszék fel azoknak a légitársaságoknak a működési engedélyét, melyek nem teljesítik a rendeletben foglalt követelményeket.

Forrás: Jogi fórum
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Pitta, 2008. november 03. - hétfő 11:13

Az EU-val egyetértek. De ezt ki kellen terjeszteni az utazási irodákra is. Láttam én már olyan utat, ami úgy hírdettek, hogy 199.000,- Ft/fő. Elolvastam az apró betűt is. További 180-260.000,- Ft-t jelentett.

Pitta, 2008. november 03. - hétfő 11:11

Szakszerűség!!!! Miért egy cargo gépről készült képet tesznek be? Van olyan aki cargo gépre akar jegyet venni? Ott súlyra adják a jegyet és nem darabra!

Kommentek

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

Mr Mito, 2020. február 11.

Né hígyjél té Richard Cosmos, mivel ő égy csáló gázfickó, átkoz tégéd éső szél vihá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza