Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nincs már egyforintos repülőjegy

Munkatársunktól, 2008. november 03. - hétfő 10:44
Címkék: díj, átverés, törvény, jog, vásárlás, utazás, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A november elsején hatályba lépő új uniós rendelet értelmében megszűnnek a félrevezető repülőjegy árak. A meghirdetett viteldíjaknak a jövőben ugyanis tartalmazniuk kell az összes adót és díjat is, így nem lesznek többé „egyforintos” jegyek.


A rendelet arra kötelezi a légitársaságokat és az olcsó repülőjegyeket hirdető honlapokat, hogy a repülőjegyek árában tüntessék fel az összes adót, illetéket és egyéb díjakat. Az új rendelet megtiltja a légitársaságoknak, hogy az utas vagy az utazási iroda tartózkodási helyétől függően ugyanazért az útért különböző helyeken különböző összegeket kérjenek. Jelenleg ugyanis ugyanarra a járatra, ugyanabban az időben történő foglalás esetén két különböző országban eltérő árat kell fizetni.

Forrás: MTI

Nem repked már ennyiért...

Az Európai Bizottság felmérése szerint a repülőjegyüket Interneten megvásároló utasok közül minden harmadik becsapottnak érzi magát. A Bizottság tavaly szeptemberben nyolcvan légitársaság 386 honlapját vizsgálta meg tizenhárom tagállamban. Az esetek ötvennyolc százalékában fordult elő, hogy félrevezetők voltak a honlapon szereplő árak, a weblapok negyvenkilenc százalékán pedig egyéb hiányosságokat – például téves szerződési feltételeket, fordítási hibákat – is felfedeztek. A vétkes társaságok között „nagy nevek” és kevésbé ismert cégek egyaránt találhatók.

A biztonság növelése és a bankcsődök elkerülése érdekében az új rendelet szabályozza az engedélyek kiadásának és a légitársaságok ellenőrzésének kérdését is. A szabályozás kötelezi a tagállamokat, hogy függesszék fel azoknak a légitársaságoknak a működési engedélyét, melyek nem teljesítik a rendeletben foglalt követelményeket.

Forrás: Jogi fórum
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Pitta, 2008. november 03. - hétfő 11:13

Az EU-val egyetértek. De ezt ki kellen terjeszteni az utazási irodákra is. Láttam én már olyan utat, ami úgy hírdettek, hogy 199.000,- Ft/fő. Elolvastam az apró betűt is. További 180-260.000,- Ft-t jelentett.

Pitta, 2008. november 03. - hétfő 11:11

Szakszerűség!!!! Miért egy cargo gépről készült képet tesznek be? Van olyan aki cargo gépre akar jegyet venni? Ott súlyra adják a jegyet és nem darabra!

Kommentek

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Patika trükk

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Mr. Richard Cosmos, 2019. október 22.

Szüksége van hitelre? személyi kölcsönök? üzleti kölcsönök? karácsony kölcsön? jelzálo...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés