Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nagy cipő - nagy átverés?

Kosár Magazin - Pavlovics Ágota, 2008. november 03. - hétfő 14:33
Címkék: egészség, átverés, teszt, adalékanyag, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A német környezet- és fogyasztóvédők nem minősítették a divatos, széles orrú lábbeliket, hanem vettek huszonkét párat, és tesztelték azokat.


Míg egyeseknek a Crocs műanyag klumpája a cipők cipője, mások inkább úgy vélik: „ápolatlan nyári lábak szellős műanyag-bástyája”, „az év legnagyobb nyári vétke”. Persze nem csak az, hiszen máris megjelentek a műszőrmével bélelt, téli viseletre ajánlott változatok.

Forrás: AFP
A német környezet- és fogyasztóvédők nem minősítették a divatos, széles orrú lábbeliket, hanem vettek 22 párat, és tesztelték azokat. Drága márkákat, mint a negyven eurós Crocs, éppen úgy választottak, mint öteurós-klumpákat, amelyeket a szupermarketek árusítanak. A leghökkentőbb élményünk az volt, hogy a bevásárlás után a szerkesztőségben heggyé magasodott tarka cipők kellemetlen, rossz szagot árasztottak. Mi több, azok az újságírók, akik hosszabb ideig tartózkodtak a klumpák közelében, hamarosan fejfájásról és enyhe hányingerről számoltak be. A végeredmény egyáltalán nem passzol a lágy cipők „vidámság - tarkaság - egészség” imidzséhez. Csak egyetlen márka bizonyult megfelelőnek, az összes többiben találtak vitatott vagy kétes, veszélyes adalékanyagokat.

Hat márka „hiányos” és „elégtelen” minősítéssel meg is bukott a teszt során. A gyártók egy része a kifogásolt modelleket haladéktalanul kivonta a piacról. A műanyag klumpák előnyét, nevezetesen, hogy szélesek és puhák, az ortopéd orvosok kérdőjelezték meg, szerintük ugyanis, ha egyenetlen talajon járunk, ide-oda csúszik bennük a lábunk, ujjaink próbálnak megkapaszkodni, mert semmi nem tartja a lábunkat.

Forrás: Kosár
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

Mr Mito, 2020. február 11.

Né hígyjél té Richard Cosmos, mivel ő égy csáló gázfickó, átkoz tégéd éső szél vihá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza