Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nagy cipő - nagy átverés?

Kosár Magazin - Pavlovics Ágota, 2008. november 03. - hétfő 14:33
Címkék: egészség, átverés, teszt, adalékanyag, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A német környezet- és fogyasztóvédők nem minősítették a divatos, széles orrú lábbeliket, hanem vettek huszonkét párat, és tesztelték azokat.


Míg egyeseknek a Crocs műanyag klumpája a cipők cipője, mások inkább úgy vélik: „ápolatlan nyári lábak szellős műanyag-bástyája”, „az év legnagyobb nyári vétke”. Persze nem csak az, hiszen máris megjelentek a műszőrmével bélelt, téli viseletre ajánlott változatok.

Forrás: AFP
A német környezet- és fogyasztóvédők nem minősítették a divatos, széles orrú lábbeliket, hanem vettek 22 párat, és tesztelték azokat. Drága márkákat, mint a negyven eurós Crocs, éppen úgy választottak, mint öteurós-klumpákat, amelyeket a szupermarketek árusítanak. A leghökkentőbb élményünk az volt, hogy a bevásárlás után a szerkesztőségben heggyé magasodott tarka cipők kellemetlen, rossz szagot árasztottak. Mi több, azok az újságírók, akik hosszabb ideig tartózkodtak a klumpák közelében, hamarosan fejfájásról és enyhe hányingerről számoltak be. A végeredmény egyáltalán nem passzol a lágy cipők „vidámság - tarkaság - egészség” imidzséhez. Csak egyetlen márka bizonyult megfelelőnek, az összes többiben találtak vitatott vagy kétes, veszélyes adalékanyagokat.

Hat márka „hiányos” és „elégtelen” minősítéssel meg is bukott a teszt során. A gyártók egy része a kifogásolt modelleket haladéktalanul kivonta a piacról. A műanyag klumpák előnyét, nevezetesen, hogy szélesek és puhák, az ortopéd orvosok kérdőjelezték meg, szerintük ugyanis, ha egyenetlen talajon járunk, ide-oda csúszik bennük a lábunk, ujjaink próbálnak megkapaszkodni, mert semmi nem tartja a lábunkat.

Forrás: Kosár
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Patika trükk

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Mr. Richard Cosmos, 2019. október 22.

Szüksége van hitelre? személyi kölcsönök? üzleti kölcsönök? karácsony kölcsön? jelzálo...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés