Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hajszámláló szoftver a kamu hajnövesztőreklámok ellen

Munkatársunktól, 2008. november 03. - hétfő 13:33
Címkék: egészség, reklám, átverés, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Vége a megalapozatlan hajnövesztőreklámoknak. Egy Ausztráliában kifejlesztett szoftver végre képes nagy pontossággal megszámolni a hajszálakat vagy a test más részének szőrszálait.


Ezzel üzembiztosan ellenőrizhető a hajnövesztőszerek vagy a végleges szőrtelenítés eredménye. Az ausztrál Nemzetközösségi Tudományos és Ipari Kutatási Szervezet Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) matematikusai és informatikusai a Skin Research and Technology című folyóirat legfrissebb számában publikálták eredményeiket.

Forrás: AFP
A számítógépes program a bőrre nyomott szkenner által készített fényképfelvételeket használja. Matematikai algoritmus segítségével minden egyes szőrszálat számba vesz és azonosít, azoknak sajátos egyedi jellegzetességei (például a relatív egyenessége) alapján. Képes arra, hogy különbséget tegyen a haj-, illetve a szőr és a bőr más képződményei (ráncok, sebhelyek, anyajegyek) között. Kifejlesztői szerint hasznos lehet például az epilálókrémek gyártói számára, mivel nagyon pontosan mérni tudja az efféle készítmények hatékonyságát.


"A kezelést túlélő szőrszálakat végre nem kell +kézi erővel+ megszámlálni, ami igen nehéz feladat volt" - magyarázta az ABC közszolgálati rádiónak adott interjújában Pascal Vallotton projektvezető. Ezenkívül a program képes arra, hogy megállapítsa egy-egy hajszál növekedési ütemét, de egyéb hosszú és vékony képződmények - így például egy sejtegyüttesben jelenlévő neuronok vagy hosszú fehérjeláncok - is gépre vihetők vele.

"Sajnos egy ilyen szoftver pontosságának ellenőrzéséhez kénytelenek voltunk a jó öreg manuális módszerhez folyamodni: több tucat önkéntes haj- és szőrszálait számoltuk meg egy-egy kezelés előtt és után. Ehhez minden egyes szálat meg kellett jelölnünk. A hihetetlenül aprólékos munka után azonban nagy megkönnyebbüléssel állapítottuk meg, hogy a szoftver eredményei legalább olyan pontosak, mint a kézi számolással kapottak" - mondta Vallotton.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza