Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Van önkritikája a szakácsnak?

Alexander, 2008. október 27. - hétfő 12:15
Címkék: élelmiszer, vendéglátás, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem is értem, hogy hogyan bátorkodik egy szakács ilyen minőségű ételt kiadni, de azt már végképp nem értem, hogy a kétféle húst hogyan keverhette össze, hiszen tudja jól, hogy más az íze, más a színe, más az állaga.


A feleségem és én úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk azt az éttermet (ha lehet így nevezni az ilyen helyeket), ami előtt nap mint nap elhaladunk a munkából hazajövet. 2008 október ötödikén vasárnap 12.45 perckor ültünk le az étterem egyik nem dohányzó kis zugában. Az italt pillanatok alatt megkaptuk. A ételrendelést is felvették. Jómagam rendeltem egy előételt, méghozzá egy Camembert sajtot rántva hasábburgonyával. Az előételt 13.22 perckor tették elém.

Az előételről:

A rántott camembert sajt: darabos panír, fáradt olajban sütve, elhűlve
Köret: hasábburgonya hidegen, tocsogós olajban.
(A baj az, hogy nem a fenti nevet adták az ételnek az étlapon, de szó ami szó én ilyen ételt kaptam.) A Sajtot elfogyasztottam a köretet nem. A tányéromat elvitték, majd jött a várakozás, hogy megkapjuk a főételt.

Forrás: MTI

13.45-kor egy másik pincér megkérdezte, hogy mi kértünk-e már főételt. Hangsúlyozni szeretném, hogy a feleségem egy óra alatt nem kapott semmit az italon kívül, pedig nem kért semmilyen bonyolult ételt. Azt válaszoltam, a pincérnek, hogy már egy órával azelőtt kértünk főételt és nem biztos hogy meg szeretnénk várni, hiszen a másik asztaltól is akkor álltak fel, az miatt, mert nem kapták meg húsz perc alatt az előételüket. Természetesen hivatkoztam az előételem minőségére is. Ekkor a pincér elment, majd három percre rá megérkezett a főételemmel ami nem más volt - legalábbis az étlap szerint -, mint "sertés szűzpecsenye, libamájjal töltve". Én ezt kértem!

A főételemről:

Ami alap: fáradt olaj, szinte fekete panír
Hús: szűzérme helyett sertésborda, libamáj helyett csirkemáj pépesítve.

Nem is értem, hogy hogyan bátorkodik egy szakács ilyen minőségű ételt kiadni, de azt már végképp nem értem, hogy a kétféle húst hogyan keverhette össze, hiszen tudja jól, hogy más az íze, más a színe, más az állaga. A libamájról nem is beszélve.

Szóltam a pincérnek. Közöltem vele, hogy mi a meglátásom és problémám az étellel kapcsolatban, valamint azt is, hogy nem étterem kritikus vagyok, csak szerettem volna enni egy jót a feleségemmel. Vártam a megoldást. Elvitte a tányéromat, majd beszólt a konyhára "Feribácsinak" (valószínűleg ez a neve annak az embernek, akit a magyar kulinária Győzikéjének lehet nevezni, ha így tevékenykedik a konyhában, de semmiképpen nem szakácsnak.) Vártam, hogy a szakács kijöjjön, hogy megbeszéljük a dolgokat, vagy hogy legyen valami visszajelzés a pincértől, hogy semmi gond, elnézést kérünk. Elnézést ugyan kértek, de a szakács nem jött. Tehát a problémámat észlelték és egyetértettek vele.

Sajnálatos módon nem ez történt, hanem az, hogy elém rakták a számlát. Ezt követően szerettünk volna az étterem vezetőjével beszélni, de a pincér azt mondta, hogy nincs bent "most ők viszik a frontot". Vártam volna valami olyat, hogy készítenek egy új ételt, vagy felajánlják, hogy ne fizessem ki azt az adott ételt ha már visszaadtam. Természetesen a feleségem is visszaadta az ételt, mert az is minden volt, csak nem Brassói aprópecsenye.

Elegem van abból, hogy ilyen helyek és vendéglátóipari egységek nyitva tarthatják a kapuikat, minden következmény nélkül. Úgy érezzük, hogy A Nagy Lajos Király étteremben (Nagy Lajos Király útja 18.) visszaéltek a bizalmunkkal és hogy totálisan átvertek minket.
Alexander 
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Feri bácsi, 2008. november 28. - péntek 23:12

Alexandernek és a többi sötétben tapogatozónak üzenem! Amennyiben az életed folyamán már volt rá pénzed, hogy sertés szűzet és libamájat egyél akkor érezned kellene a különbséget ezek között az ételek és a karaj és a csirkemájpép között. A feleséged "szar"Brassóijáról csak annyit,hogy sok üzlettulajdonos, szakács és vendég boldog lenne,ha mindenhol sertésszűzből és FRISSEN készülne,mint a Lajos Király étteremben. Ha tudnál olvasni akkor el tudtad volna olvasni ,hogy a camambert sajt diós bundában és nem darabos panirban kerül kisűtésre. Azt ,hogy sötétnek találtad a panirok színét betudhatjuk a "szakmai hozzáértésed"fénye mellett eltörpülő 100 W.-os égő fényének! A fáradt olaj megállapításának ténye ügyében irigylem a szádban lévő kémiai laboratóriumot. Szeretném közölni veled, feleségeddel és a drága barátaiddal "Jocci a szakács és társaival"itt a fórumon,hogy engem általad Feri bácsinak nevezett SZAKÁCSOT,mert annak tartom magam a szakmai jóhíremben meghurcoltál egy nyilvános fórumon. A kővetkező megjegyzéssel,hogy "a Magyar kulinária Győzikéje" engem nyilvánosan lecigányoztál pedig fehér embernek születtem, ezért a rendőrségen személyiségi jogaim megsértése miatt feljelentést teszek ellened. Amennyiben nem az internet biztonsága mögé bújva arctalanul és eredeti neved eltitkolása nélkül is vállalod a véleményedet akkor a Lajos Király étterem vonalas telefonszámán érdeklődve megtudhatod Feri bácsi munkabeosztását és felkereshetsz,hogy "kárpótoljalak"?! Azt hozzáteszem, hogy ez NEM a Lajos Király étterem és az "exkőműves főnökség" álláspontja, hanem Feri bácsié a SZAKÁCSÉ! Várlak "szeretettel": Feri bácsi vagy Győzike??!!

Jocci, 2008. november 02. - vasárnap 06:33

Kedves Alexander! Én azt gondolom látván hogy mit rendeltél, hogy nem vagy rendszeres étterem látogató. Csodálkozom hogy ha betérsz egy egységbe ahol még nem voltál szinte nem is ismered a napi forgalmát hogy libamájas kaját rendelsz főleg szűzpecsenyébe töltve, a kedves feleségednek meg brassóit?? Nahát, ez rutintalanság. Fogadd meg amit most írok. Soha ne rendelj ismeretlen étteremben készételt, főleg ne brassóit, mert az erős fűszerekkel elveszik az állottság szagát és megetetik veled a régi húsokat. Ha a libamájad hejett csirkemájat rakott bele a szakács az akkor nem is az volt (már mint szakács) mert a kacsamáj (IV oszt.) csak kevéssel drágább és soha nem vetted volna észre a külömbséget, de a szűzpecsenyét karajjal helyettesíteni nem lehet, de ha nem volt neki hát??? Igen ragaszkodj a megszokottan jó és kipróbált vendéglátó egységedhez ha étkezni szeretnél még ha egy kicsit talán drágább is mint a másik de tudod mit kapsz a pénzedért. Olcsó alapanyagból(hulladékból) lehet olcsó kaját előállítani, olcsó szakáccsal pedig azt amit te kaptál. Sajnálom hogy így jártatok, de soha nem fizettem volna ki amit kaptál, vagyis becsomagoltattam volna és bevitem volna a fogyasztóvédelemhez, minek az ilyen vendéglátó egység, ebből itélik meg a magyar vendéglátást. Tudod itt biztosan egy újgazdag építési vállalkozó volt a főnök aki rohadtul érti hogy hogyan kell pénzt keresni de köze sincs a jó pénzé megvásárolt vendéglátó üzletének a vezetéséhez. Azt üzenem az egység tulajának hogy vissza kellene menni maltert kevernie és nem tönkre tenni az emberek hangulatát az ilyen kajákkal. Üdv: Jócci egy régi szakács!!!

F. Ilona, 2008. október 29. - szerda 11:08

Történt 2008.10.19-én, hogy betértem a gyöngyösi CBA-ba. Gyönyörű; kolozsvári szalonnára lettem figyelmes, mely szépen mosolygott a vevőre a pultból. Nagyon megörültem az igazán "olcsó" árúnak és gondoltam veszek és küldök gyerekemnek, aki 1200km-re van tőlem, mivel tudom, nagyon szereti akár főzve vagy sütve. Sajnos kiderült hogy a termék bár szavatosságon belüli de elkészíthetetlen!!! Elég volt annyi, hogy elkezdjen melegedni a serpenyőben, SOS huzatot kellett csinálni mert oltári bűz kerekedett a lakásban!!! Nem! Nem a boltos, eladó, a hibás és így nem is vihettem vissza az árut, mivel a szavatosság jó a terméknek! Elsősorban a Tiszti Orvosi Szolgálatot hibáztatnám, talán ezzel kapcsolatban ők érdekeltek az engedélyek kapcsán a termék feldolgozásánál. A tisztelt gyártónak is TUDNI KELL, milyen sertést szabad feldolgozni!!! Jelen esetben KAN sertés lett feldolgozva,mely szigorúan TILOS!!! Bűze a termék minden zsigerében ott van és felhasználhatatlan! Természetesen, ő gondolta, a füst melyet adott neki leplezi a bűzt! Nagyon felháborító hogy azt gondolják a magyar ember mindent megvesz!!! Hol van ilyenkor ÁNTSZ???? Hogyan kap a gyártó engedélyt a hús feldolgozására??? Megehet a magyar kant, bakot, bűzöset?? Attól,hogy nagy betűs, magyar nemzeti színnel ellátott cédulát készíttetett a Tisztelt Nagykun-Hús Kft., és még nem is szégyenli garantálni minőségét a vásárló nem ehet büdös szalonnát!!!!! A Magyar ember méltó a jogaihoz, tehát joga van nem büdös terméket vásárolni!

Kommentek

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

Mr Mito, 2020. február 11.

Né hígyjél té Richard Cosmos, mivel ő égy csáló gázfickó, átkoz tégéd éső szél vihá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza