Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

USA: a nagy leértékelések sem vonzóak

Munkatársunktól, 2008. október 06. - hétfő 17:35
Címkék: kereskedő, akció, olcsó, multi
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Egyesült Államokban már a nagy leértékelések sem vonzzák a vásárlókat, jóllehet a pénzügyi válság terjedésével sok üzletlánc megnyomta a pánikgombot és nagy árengedményekkel igyekszik javítani az eladásokon, állapította meg a hétfői The Wall Street Journal.


"A leértékelésekkel nehezen lehet rávenni az óvatos vásárlókat, hogy megnyissák pénztárcáikat", írta a vezető amerikai gazdasági napilap, amely szerint a legtöbb kiskereskedelmi áruházlánc jelentős forgalomcsökkenést szenvedett el szeptemberben. Az elemzők a pénzügyi válság közepette a szokásosnál is érzékenyebben figyelik a fogyasztói magatartás mérőszámait, amelyek alapján kedvezőtlenek a kilátások az idei ünnepi vásárlószezonra. Az újság szerint az a kulcskérdés, hogy a kongresszus által elfogadott hétszázmilliárd dolláros pénzügyi mentőakció megerősíti-e a vásárlók bizalmát az elkövetkező hónapokban, és növekedni fog-e a költekezés.

Bizonytalan a vásárlói kedv

Sok vevő nem szívesen költ a jelenlegi bizonytalanságban, a vásárlókat a korábbinál sokkal nehezebb elcsábítani az olyan táblákkal, mint "kiárusítás" és "utolsó lehetőség". Az üzleti és forgalmi adatokat figyelő Shopper-Trak RCT intézet szerint az amerikaiak idén szeptemberben 9,2 százalékkal kevesebb üzletet látogattak meg, mint egy éve ugyanebben a hónapban. Az élelmiszer és benzin forgalma nem csökken, viszont egyre többen halasztják el a nem sürgős vásárlásokat, kevesebb bútor, ruhanemű és elektronikai cikk fogy. Ennek következtében az áruházláncok további árcsökkentésekre kényszerülhetnek, írta a The Wall Street Journal.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés