Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Harisnyamustra

2008. szeptember 22. - hétfő 18:01
Címkék: vásárlás, árkörkép, divatcikk, ruházat
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem lehet igaz, már megint felszaladt! Ismerős szavak ezek a szoknyát kedvelő hölgyek számára. A pillanat sosem alkalmas és pótharisnya, vagy mentő körömlakk sincs mindig az áldozatnál. A harisnyanadrág, combfix, mintás térdzokni fontos kiegészítője a női viseletnek. Áraik márka, mintázat, vastagság és nem utolsósorban lelőhelyfüggők.


A finom női harisnyanadrágok csaknem kizárólag poliamid (nylon) filamentfonalból készülnek. A fonal finomságát denier-ben (den) mérik. Ez az érték azt mutatja, hogy adott fonalból hány gramm tömegű egy kilencezer méter hosszú darab. Ezt az adatot általában a csomagoláson is feltüntetik. Minél kisebb ez a szám, annál vékonyabb fonalról van szó, annál vékonyabb, áttetszőbb az anyag. A vékony harisnyanadrágok általában 15-30 den finomságú fonalból készülnek, a vastagabbak többnyire 40 den, ritkábban 60 den finomságúak.

Forrás: MTI

A divat nélkülözhetetlen szereplője

A leginkább keresett, úgynevezett "sima", mindennapra használatos 15-20 denes harisnyanadrág a márkaboltokban 490 és 650 forintos áron kapható, ugyanez a Rossmann drogériában már 240 forinttól található a polcokon. Selymes fényű, illetve csípőfazonú változata ettől kicsit drágább, 350 illetve 700 forint. A mintás, csipkés felsőrésszel ellátott divatos combfixek árai 1500 forinttól indulnak. A DM harisnyanadrág fronton némiképp olcsóbb, miközben a márkák, színek és szálvastagság azonos. A combfixek ellenben itt valamivel drágábbak. Mindkét drogériában találhatunk extra méretű harisnyákat, mindezt azonban elég nagy árkülönbséggel. A Rossmann üzletekben 20 denes, extra méretű harisnyát akciósan, már 230 forinttól találunk, míg a DM-ben 15 denes vastagságban ez csak 750 forintért szerezhető be.

Az egyik legismertebb harisnyaüzlet, a Calzedonia külön katalógusban hirdeti mintás darabjait. A szivárvány minden színében pompázó, 790 forintos térdzoknik mellett a combfixek 1290 forinttól, a mintás harisnyanadrágok 1790 forinttól kezdődnek. A legegyszerűbb harisnya 990 forint, ebből öt darab vásárlása esetén egyet ingyen kapunk. Az árak a különböző "extrák", például a csípő- vagy tangafazon, illetve lépésbetét függvényében párhuzamosan nőnek.

Forrás: Photos

A combfix már drágább

Az üzletekben legtöbbet látott márka a Golden Lady és a Sisi Moda volt. Ezek átlagára 2100 forint körül alakul. Akciótól függően ez lehet kilencszáz, de akár több mint háromezer forint is. Az ár szinte üzletenként és típusonként eltér. A plázákban, bevásárlóközpontokban található áruk "felárasak", így nem meglepő, hogy egy körúti, Aranypók-üzletben 590 forintért talált fekete, mintás harisnya a Westendben akciósan 1490 forintért köszönt vissza. Hasonló harisnya ugyanott, akció nélkül közel háromezer forint. Harisnyavadászatunk során a Bellinda nadrágok ára is háromszáz forintot ugrott, amíg a Rossmannból, vagy akár az Aranypókból a Skálába értünk.

Szomorúan tapasztaltuk, hogy a csomagoláson az adott termék típusa, illetve előnye csak ritkán olvasható magyarul. Az anyagösszetételt feltüntető fehér vignettán legtöbbször csak a származási hely és a forgalmazó cég neve látható. Bővebb információért az eladót kell kérdezni.

Legnépszerűbb márkák mintás harisnyanadrágainak kezdőárai az akciók figyelembevétele nélkül
Golden Lady
1.690,-
Sisi Moda
590,-
Calzedonia
2.190,-
Les Belles de Dim
2.990,-
Kunert
2.590,-

Forrás: MTI

Óbudai Harisnyagyár - így készült az ötvenes években...

Ha nagyon sietünk, harisnyanadrág vásárlása akár aluljárókban is lehetséges. A 15-20 denes nadrágokat 450, a negyven denest 550 forintos áron, a 60 denes vastag harisnyákat pedig 690 forintos áron vihetjük haza. A mintás és csipkés harisnyák legtöbbjét 990 és 1200 forintos áron kínálják, néhány helyütt annyi szépséghibával, hogy a keresett termék mintadarabja már a próbalábon szaladásnak indult.

Harisnyanadrágok kezdőárai 2008. szeptember 14-16-a között
Hol?
Egyszínű harisnya
Mintás harisnya
Aluljáró
450,- Ft-tól
900,- Ft-tól
Rossmann
239,- Ft-tól
-
DM
199,- Ft-tól (akciósan)
-
Aranypók
230,- Ft-tól
590,- Ft-tól
Skála
990,- Ft-tól
1.140,- Ft-tól (akciósan)
Calzedonia
990,- Ft-tól
1.790,- Ft-tól

Bátrabbak nagyon sok márkát a neten is megtalálnak. Különböző webshop-ok a kép alapján kiválasztott harisnyanadrágot díj ellenében két napon belül szállítják házhoz. Áraik kecsegtetőek, de a szállítási költséget hozzáadva már nem biztos, hogy érdemes megspórolni a harisnyavásárlásra szánt sétát.


Hogyan tehetjük tartósabbá?

A harisnyanadrág lehet egyszínű vagy mintás, matt vagy üveg- és lycraszálas, lépésbetétes vagy varrás nélküli, csípő- vagy éppen haselszorítós, alakformáló vagy vérkeringésjavító, lehet illatosított és antibakteriális, csak örökéletű nem. A harisnya szálai raktározás során kiszáradnak, ezáltal sérülékenyebbek lesznek. Ha első alkalommal, felvétel előtt kimossuk az újonnan vásárolt terméket, elérhetjük, hogy az tartósabb legyen. Ha a vízbe egy kis ecetet is teszünk, harisnyánk bizonyosan hosszú életű lesz, de van, aki az öblítés utáni fagyasztásra esküszik.


És ha már elszakadt...

Néhány internetes fórumról ellesett tanács alapján a kiselejtezett harisnyával kiválóan fényesíthető az ablaküveg, ha pedig fák, bokrok kötözéséhez használjuk, garantáltan nem sérti fel a növényt.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza