Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sok a műízű dobozos puding

Munkatársunktól, 2008. augusztus 18. - hétfő 09:31
Címkék: élelmiszer, adalékanyag, tartósítószer, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mi van a dobozos pudingokban? Mint a Kosár fogyasztóvédelmi magazin vizsgálata során kiderült, rengeteg olyan anyag, amelyre nincs a szervezetnek szüksége.


Forrás: GettyRáadásul a puding egyszerű étel, amely rövid idő alatt, házilag is elkészíthető - hívják fel e kissé elfeledett tényre a figyelmet a fogyasztóvédők. A kereskedelmi forgalomban lévő dobozos kész pudingok ugyanakkor népszerű élelmiszerek, hiszen könnyen szállítható reggelik, uzsonnák, desszertek, ezért a felnőttek és a gyerekek egyaránt kedvelik.

Sokan azt hiszik, nincs bennük más mint tej, némi kakaó és vanília. Nos, ez tévedés. Mint megállapították, rengeteg olyan anyag van bennük, amire az "égvilágon semmi szüksége nincs a szervezetünknek". A húsz mintából egyetlen egy sem kapott kiváló minősítést, tíz végzett jó eredménnyel, nyolc közepes eredményt produkált, két termék pedig a még megfelelt kategóriába tartozott.

A vásárlást országos hálózattal rendelkező boltokban végezték. A minták körét a legnépszerűbb vaníliás és csokoládés fajtákra szűkítették. Ami az ár-érték arányt illeti, a vaníliás pudingok csoportjában az első két helyezett közül az egyik esetében harminckét forintba került tíz deka, míg a másiknál 252 forintba - tájékoztat a Kosár magazin szerkesztősége.


Kávét vont ki a forgalomból a LIDL
A fogyasztók védelme érdekében a LIDL Magyarország Kereskedelmi Bt. az összes Monte Santos Instant kávé 100% Arabica 200 grammos kiszerelésű terméket kivonta a forgalomból - közölte a kereskedelmi lánc pénteken. A közlemény szerint az intézkedésre azért volt szükség, mert a 2010.04.28-ig és 2010.05.28-ig tartó minőségmegőrzési idejű termékben több esetben üvegszilánkot találtak, amely veszélyt jelenthet a fogyasztók egészségére. A cég mindazoknak visszafizeti a termék árát, akik a terméket visszajuttatják az üzletbe, ahonnan azt vásárolták.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Panna, 2009. június 17. - szerda 09:59

Nem csupán a pudingok műízűek...

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza