Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fürdőruhára is érvényes a szavatosság

Munkatársunktól, 2008. július 03. - csütörtök 11:35
Címkék: vásárlás, átverés, szavatosság, kereskedő, utazás, víz, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több fogyasztó fürdőruha, illetve fehérnemű vásárlásakor az üzletben azzal szembesül, hogy „higiéniai okok” miatt a vásárolt ruhadarabot nem cserélik ki és nem is veszik vissza. Pedig minőségi kifogás esetén ez kötelességük lenne.


Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) e jelzések alapján szeretné a fogyasztók figyelmét felhívni, hogy minden ilyen kereskedői kijelentés ellenére, amennyiben a vásárolt termékkel kapcsolatban - legyen az akár fürdőruha vagy fehérnemű - minőségi kifogásuk van, azt bátran érvényesítsék.

Természetesen más a helyzet akkor, ha a kifogás nem minőségi jellegű, például nem tetszik a megvásárolt fürdőruha, vagy nem jó a méret - ilyenkor valóban a kereskedő belátásán múlik a csere vagy a vételár visszafizetése.

Fontos viszont tudnunk: a katalógusból, internetről, tévéből vagy más távközlő eszközön keresztül rendelt fürdőruhák, fehérneműk esetében sem hivatkozhat a kereskedő higiéniai okokra - ráadásul itt a jogszabályok még több jogot biztosítanak a fogyasztóknak, ugyanis nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhatunk a szerződéstől. Ez pedig azt jelenti, hogy akkor is visszaküldhetjük az adott ruhadarabot, ha egyszerűen nem tetszik nekünk.

Forrás: OFE
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Pogány Judit, 2008. július 11. - péntek 12:12

Tisztelt Fogyasztók! Mostanában fedeztem fel az internetes árverési oldalakat. Nagyon jónak tartom őket, de a szabályokkal nem értek egyet. Akár új ,akár használt árut ütök le- csak a fénykép alapján, megtekintés nélkül, mert erre ritkán ban lehetőség, ez az eladó jóindulatán múlik, már nem léphetek vissza, amikor az átvételre kerül a sor, vagy a postán érkezett árut nem küldhetem vissza,mert negatív minősítést kapok és a jövőben nem bíznak bennem. Erre nem vonatkoznak az internetes értékesítésre megállapított áruátvételi-visszaküldési szabályok?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza