Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bizonytalan hozamú nyugdíjpénztár

E.I., 2008. június 20. - péntek 11:21
Címkék: szolgáltató, bank, ügyintézés, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A tagokat illene tájékoztatni, hogy "mi nem jött be a befektetésekből" aminek a kárát viselniük kell!!!


A Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztár hozamával kapcsolatban kellemetlen adatokat tudtunk meg az internetes lekérdezés során. Férjem körülbelül harminckilencezer forintot én nagyjából húszezer forintot veszítettem, úgy, hogy már a tagi befizetésemet is érintette, tizenháromezer forint körüli összeggel csökkent. A Pénztár nem kérte és nem is tudatta velünk milyen portfólióval fektette be a pénzünket, így értetlenül állunk az állítólag nyugdíjas éveinkre való takarékoskodás összegének csökkenésével szemben.

Férjem idén márciusban vált volna jogosulttá (három év letelt és ezalatt lett nyugdíjas) az összeg felvételére. Tavaly október 31-én hatszázkétezer forint volt a számláján, de meg kellett várni a márciust, és amikor megnéztem az egyenleget május hónapban, ötszázhatvankilencezer forint körülire csökkent.

Forrás: MTI

Felhívtam a pénztár ügyintézőjét aki azt felelte, hogy úgy látszik, most nem volt jó a befektetés, várjunk a felvétellel, hátha a következő negyedév jobb lesz.

Mi a biztosíték, hogy növekedés jön és nem csökkenés, és még ezt az összeget is elbukjuk? Mi lesz azokkal, akik nem nézik az egyenlegeiket tíz-húsz évig, mert bíznak a szövegben, hogy nyugdíjas éveikre gondoskodhatnak magukról?!!! Szerintem legalább a tagokat illene tájékoztatni, hogy "mi nem jött be a befektetésekből", aminek a kárát viselniük kell!!!
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

patyi, 2008. november 27. - csütörtök 22:45

Látom, jobb ha saját fix-kamatozású számlán spórolunk a nyugdíjas éveinkre.

Adren, 2008. október 28. - kedd 13:37

Megnézte már valaki az idei magánnyugdíjpénztári egyenleget? És itt nem az Önkéntesre gondolok, hanem arra az államira ami 2007 januárja óta az APEH-en keresztül megy. Fura módon pénztárvezető cégemnél a havi összegek nem kerülnek lekötésre, ergo kamatozásra sem... Hopp a itt a kalap, hol a kalap, most magán- vagy nem magán, hiszen állam bácsi kasszájában kamatoznak pénzeink, a rendszer semmit sem változott.

Kommentek

Mária Ádám, 2018. augusztus 16.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Menekülés a UPC-től

alicia-mitchelleinvestorcfunds@hotmail.com, 2018. augusztus 16.

Jó nap,
   Szüksége van egy kölcsönnek a tartozás megszilárdítására? Szüksége v...

Telefonok a szervizben

Hajdu Györgyi, 2018. augusztus 15.

hello, az én nevem Hajdu Györgyi Magyarország vagyok, itt vagyok, hogy elmondjam Önöknek, hogy ...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés