Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A szolárium ára

Szabó Emese, 2008. május 27. - kedd 15:40
Címkék: egészség, vásárlás, díj, szolgáltató, kozmetikum, műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két szoláriumstúdió tarifája közt akár kétszeres különbség is lehet, ami nem véletlen. Mitől függ a barnulás ára, milyen extrákat nyújtanak a szalonok?


A szolárium-használat ára alapvetően a gép által nyújtott szolgáltatásoktól függ, legyen szó akár a berendezés teljesítményéről, minőségéről, komfortfokozatáról vagy barnítóerejéről. Sokat nyom a latban az üzlet jellege is: kisebb, régebbi üzletben nyilván olcsóbban barnulhatunk, mint egy professzionális szoláriumszalonban, ahol viszont jobb a kiszolgálás. Ilyen helyeken általában biztosítanak védőfóliát is, tanácsadás mellett pedig speciális krémeket is tartanak.

Ismét másik kategóriába tartoznak a plázák szalonjai, ezek a szolgáltatás árába az üzlethelyiség magasabb bérleti díját is belekalkulálják.


Benne van az árban

Tízpercnyi szolárium-használat helytől függően 600−1200 forint, függetlenül attól, hogy álló- vagy fekvőszoláriumról van-e szó. Olcsóbb stúdiókban általában „fapados” gépek vannak, és a kiszolgáló személyzet sem kizárólag a vendégekkel foglalkozik-sokszor egyszerűen csak a kezünkbe nyomnak egy zsetont. A drágább üzletek általában többletszolgáltatást is nyújtanak, éjjel-nappal nyitva tartanak, esetleg frekventált helyen működnek. Az átlagosnál jóval drágább szalonoktól elvárható, hogy áraikban benne foglaltassék a szoláriumkrémek használata is.

Alapvető elvárás a kikészített törülköző


Legyen a hely olcsó vagy drága, a fekvőfelület megfelelő tisztítása mindenütt a szolgáltatáshoz tartozik. Szintén evidens, hogy a vendégnek törölköző is rendelkezésére álljon. Szemüveggel, szakszerű kiszolgálással, speciális krémekkel már nem mindenhol találkozunk, ezeket az üzlettulajdonosok sokszor „megspórolják”. Figyelni kell arra is, hogy a fekvőfelületet védő fólia költsége benne van-e az árban. Ahol ezért külön fizetni kell, ott általában ötven-száz forintot kérnek el a fölrakásért. Szintén nincsenek mindenütt olyan gépek, amelyek aroma-befecskendezést és vízpermetet is biztosítanak. Ez alapvetően nem gond, feltéve, hogy a szolgáltatás az olcsóbb kategóriába tartozik. Az viszont probléma, ha a gép plexije repedt. Egy jó szalon ismérve tehát a tisztaság, az illedelmes fogadtatás és szakszerű tanácsadás.


Új vagy használt?

A szalonokban találunk régebbi, gyakran már tizenéves gépeket, és modernebb berendezéseket egyaránt. Utóbbiak már küllemre is különböznek elődeiktől: külsejük formatervezett, plexi fekvőfelületük általában követi testünk vonalát. A drágább gépek általában nagyon kényelmesek, jól el lehet bennük terpeszkedni. Utóbbi nem csak kényelmi szempont, hiszen ha egy szolárium túl szűk, a karok és lábak leárnyékolják a test oldalsó részeit, és lábak közötti területet. „Ezek a szempontok erőteljesen tükröződnek az árban, hiszen míg a régebbi, használt gépek nagyjából egymillió forintba kerülnek, addig a legkisebb, legolcsóbb új berendezések kétmillió forintot kóstálnak.

Az optimális barnulás érdekében a szolárium legyen tágas, kényelmes 


Átlagos, új berendezéseket három-négymillió forintért lehet beszerezni, a valóban korszerű gépekért pedig akár nyolcmillió forintot is elkérhetnek a gyártók” − tudtuk meg Kopsa Imrétől, a szoláriumgépeket forgalmazó E-Sun ügyvezetőjétől.

Mitől lehet költségesebb a szolárium? - ezt vizsgáljuk a következő oldalon!

1.  A szolárium ára
2.  A drágaság okai

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Danny, 2017. április 24.

Sürgős hitelt keres? Jó hír van neked! Kölcsönöket kínálunk 5000 euróról 30 millió euró...

Kinek és hogyan fizessek vízdíjat?

Danny, 2017. április 18.

Ha szüksége van a hitel? kínálunk bármely magánszemélyek vagy cégek, akik súlyos és kész ...

Behajtó cégek és a család

Dennis Ryan, 2017. április 17.

HITEL BEFEKTETÉS!
Szüksége van egy hitel? Ön érdekelt abban, hogy bármilyen típusú hi...

A gyóntatófülke nem szauna

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés