Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

A szolárium ára

Szabó Emese, 2008. május 27. - kedd 15:40
Címkék: egészség, vásárlás, díj, szolgáltató, kozmetikum, műszaki cikk
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két szoláriumstúdió tarifája közt akár kétszeres különbség is lehet, ami nem véletlen. Mitől függ a barnulás ára, milyen extrákat nyújtanak a szalonok?


A szolárium-használat ára alapvetően a gép által nyújtott szolgáltatásoktól függ, legyen szó akár a berendezés teljesítményéről, minőségéről, komfortfokozatáról vagy barnítóerejéről. Sokat nyom a latban az üzlet jellege is: kisebb, régebbi üzletben nyilván olcsóbban barnulhatunk, mint egy professzionális szoláriumszalonban, ahol viszont jobb a kiszolgálás. Ilyen helyeken általában biztosítanak védőfóliát is, tanácsadás mellett pedig speciális krémeket is tartanak.

Ismét másik kategóriába tartoznak a plázák szalonjai, ezek a szolgáltatás árába az üzlethelyiség magasabb bérleti díját is belekalkulálják.


Benne van az árban

Tízpercnyi szolárium-használat helytől függően 600−1200 forint, függetlenül attól, hogy álló- vagy fekvőszoláriumról van-e szó. Olcsóbb stúdiókban általában „fapados” gépek vannak, és a kiszolgáló személyzet sem kizárólag a vendégekkel foglalkozik-sokszor egyszerűen csak a kezünkbe nyomnak egy zsetont. A drágább üzletek általában többletszolgáltatást is nyújtanak, éjjel-nappal nyitva tartanak, esetleg frekventált helyen működnek. Az átlagosnál jóval drágább szalonoktól elvárható, hogy áraikban benne foglaltassék a szoláriumkrémek használata is.

Alapvető elvárás a kikészített törülköző


Legyen a hely olcsó vagy drága, a fekvőfelület megfelelő tisztítása mindenütt a szolgáltatáshoz tartozik. Szintén evidens, hogy a vendégnek törölköző is rendelkezésére álljon. Szemüveggel, szakszerű kiszolgálással, speciális krémekkel már nem mindenhol találkozunk, ezeket az üzlettulajdonosok sokszor „megspórolják”. Figyelni kell arra is, hogy a fekvőfelületet védő fólia költsége benne van-e az árban. Ahol ezért külön fizetni kell, ott általában ötven-száz forintot kérnek el a fölrakásért. Szintén nincsenek mindenütt olyan gépek, amelyek aroma-befecskendezést és vízpermetet is biztosítanak. Ez alapvetően nem gond, feltéve, hogy a szolgáltatás az olcsóbb kategóriába tartozik. Az viszont probléma, ha a gép plexije repedt. Egy jó szalon ismérve tehát a tisztaság, az illedelmes fogadtatás és szakszerű tanácsadás.


Új vagy használt?

A szalonokban találunk régebbi, gyakran már tizenéves gépeket, és modernebb berendezéseket egyaránt. Utóbbiak már küllemre is különböznek elődeiktől: külsejük formatervezett, plexi fekvőfelületük általában követi testünk vonalát. A drágább gépek általában nagyon kényelmesek, jól el lehet bennük terpeszkedni. Utóbbi nem csak kényelmi szempont, hiszen ha egy szolárium túl szűk, a karok és lábak leárnyékolják a test oldalsó részeit, és lábak közötti területet. „Ezek a szempontok erőteljesen tükröződnek az árban, hiszen míg a régebbi, használt gépek nagyjából egymillió forintba kerülnek, addig a legkisebb, legolcsóbb új berendezések kétmillió forintot kóstálnak.

Az optimális barnulás érdekében a szolárium legyen tágas, kényelmes 


Átlagos, új berendezéseket három-négymillió forintért lehet beszerezni, a valóban korszerű gépekért pedig akár nyolcmillió forintot is elkérhetnek a gyártók” − tudtuk meg Kopsa Imrétől, a szoláriumgépeket forgalmazó E-Sun ügyvezetőjétől.

Mitől lehet költségesebb a szolárium? - ezt vizsgáljuk a következő oldalon!

1.  A szolárium ára
2.  A drágaság okai

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés