Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Melyik játékkonzolt?

Gönye László, 2008. április 26. - szombat 15:25
Címkék: tartós, műszaki cikk, vásárlás, árkörkép
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A különböző hardverek és szoftverek borsos ára arra készteti a játékos kedvű vásárlót, hogy alaposan átgondolja a választást: számítógép vagy konzol; XBox, Wii vagy Playstation (hogy csak a legjelentősebb konzolokat említsük). Összeállításunkban néhány szempontot kínálunk a választáshoz.


PC vagy konzol?

A játékra használt gépek folyamatos fejlesztést igényelnek, az újabb és újabb játékok növekvő hardverigénye miatt gyakorlatilag állandóan költenünk kell PC-nkre. A frissen megjelenő játékok futtatása évi százezer forintos beruházást is igényelhet. Az újabb generációs konzolok vitathatatlan előnye, hogy a frissen megjelenő játékok több évig is versenyképesek maradnak a PC-kkel. Kevésbé hozzáértő felhasználók számára az sem lebecsülendő szempont, hogy nem kell alkatrészcserékkel, összehangolással és beállításokkal bajlódniuk: a konzolra vásárolt játék minden további nélkül használható.

Forrás: Fogyasztók/Mizik Marcell

Az akció szerelmeseinek


A választásnál azt is át kell gondolnunk, milyen típusú játékok érdekelnek minket (vagy csemeténket). Konzolokra elsősorban akció- és sportjátékok, illetve szimulátorok jelennek meg, stratégiai játékok ezen a területen gyakorlatilag nincsenek. A PC-tulajdonos stratégiai játékosok amúgy sem kényszerülnek állandó számítógép-fejlesztésre, hiszen ezek a játékok igénylik a legkevésbé erős gépeket. Az online játékosoknak szintén a PC ajánlható. Bár történnek próbálkozások konzolos multiplayer-közösségek kialakítására, a legnagyobb játékválaszték és legszélesebb alkalmazói kör még messze a PC-világban van.

Forrás: Fogyasztók/Mizik Marcell

Kizárólag játékra tervezve


A játékipar logikája szerint az igazán nagy érdeklődésre számot tartó játékok először konzolra jelennek meg, ezután – néhány hónap vagy akár egy év múlva – vásárolható meg a PC-s verzió. Vannak persze „exkluzív” játékok is, ezek kizárólag valamelyik konzolra jelennek meg. Természetesen a legtöbb játék PC-n érhető el, mivel még mindig ez jelenti a legnagyobb piacot. A konzolokra tervezett játékok többségét – igaz, sokszor jelentős késéssel – PC-re is átírják, míg a különböző konzoljátékok között alig van átjárás (kevés játék jelenik meg XBoxra és Playstationre is).

Viszonylag kevés a magyar nyelven forgalmazott szoftver. A PC-játékok előnye, hogy a legtöbbjükhöz valamelyik internetes oldalról letölthető a magyarítás, a konzoloknál természetesen ez nem elérhető. A számítógépes játékokhoz letölthetők még különböző mod-ok, plusz térképek vagy tárgyak, speciális tulajdonságok a karakterekhez vagy egyéb kiegészítők.

Forrás: Fogyasztók/Mizik Marcell

Konzolra drágább a játék


A játékok borsos ára miatt nem érdektelen összehasonlítani, mennyit kell költenünk a továbbiakban a szoftverekre. Új játékoknál nem ritka a tízezer forint feletti ár sem. A konzolos játékok általában drágábbak, már csak azért is, mert az árak idővel sem zuhannak olyan mélyre, mint PC-s párjaik esetében.

 A konzolok árairól a következő oldalon olvashatunk!

1.  Melyik játékkonzolt?
2.  XBox vs. Playstation

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés