Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ezer forintos ebédek tesztje

Munkatársunktól, 2008. április 17. - csütörtök 11:45
Címkék: vendéglátás, élelmiszer, adalékanyag, teszt, tartósítószer, egészség, ellenőrzés, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Milyen ebédet kaphatunk ezer forintért? Mindez mennyi kalóriát tartalmaz, és milyen arányban vannak jelen benne a szervezetünk számára hasznos, illetve ártalmas anyagok?


A tesztet aktuálissá tette, hogy éppen egy esztendeje tették közzé a 15. Európai Elhízás-tudományi Konferencián annak a armincöt ország részvételével készült vizsgálatnak az eredményét, amely két Magyarországon működő gyorsétterem-lánc termékeit is vizsgálta. Kelet-Európa akkor, mindent egybevetve lehangoló eredményt mutatott, például a sütőolajok transzzsírsav-tartalma Magyarországon öt százalék körül volt. Szerencsére mára ezt a szakemberek szerint egészségkárosító értéket a legnagyobb gyorséttermi láncok két százalékra csökkentették.

Forrás: MTI

Csökkentették a transzzsírsav-tartalmatAnyolc kiválasztott, és az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudomány Intézetben megvizsgált minta energiatartalmának összehasonlítása azt mutatta, hogy 100 grammra vetítve a legkevesebb, 166 Kcal a Subway szendvicsében van, a legtöbb, 350 Kcal pedig az ázsiai büfé omlós csirkéjében.

Ami a transzzsírsavakat illeti, nincs okuk szégyenkezni a Burger King és a McDonald’s burgereinek, jól vizsgáztak a laboratóriumban. Ami a tesztelt ételek sótartalmát illeti igen jól szerepelt a kínai omlós csirke, sós volt a bécsi csirkemell, és nagyon sok volt a só a helyben sült olasz lepénykenyérben. Vagyis, ahogy mindig, az ördög a részletekben lakozik.

Forrás: OFE

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Pakodiné Kovács Ida, 2019. április 13.

1 1/2 éve vagyok Bank ügyfele. Eddig teljesen korrektül jártak el - igaz a törlesztéssel sem c...

Túllépte hatáskörét a Cofidis

Pakodiné Kovács Ida, 2019. április 13.

1 1/2 éve vagyok Bank ügyfele. Eddig teljesen korrektül jártak el - igaz a törlesztéssel sem c...

Túllépte hatáskörét a Cofidis

Dobson, 2019. április 12.

Szükség van személyes és üzleti vagy befektetési finanszírozásra, stressz és gyors jóváha...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés