Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ezer forintos ebédek tesztje

Munkatársunktól, 2008. április 17. - csütörtök 11:45
Címkék: vendéglátás, élelmiszer, adalékanyag, teszt, tartósítószer, egészség, ellenőrzés, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Milyen ebédet kaphatunk ezer forintért? Mindez mennyi kalóriát tartalmaz, és milyen arányban vannak jelen benne a szervezetünk számára hasznos, illetve ártalmas anyagok?


A tesztet aktuálissá tette, hogy éppen egy esztendeje tették közzé a 15. Európai Elhízás-tudományi Konferencián annak a armincöt ország részvételével készült vizsgálatnak az eredményét, amely két Magyarországon működő gyorsétterem-lánc termékeit is vizsgálta. Kelet-Európa akkor, mindent egybevetve lehangoló eredményt mutatott, például a sütőolajok transzzsírsav-tartalma Magyarországon öt százalék körül volt. Szerencsére mára ezt a szakemberek szerint egészségkárosító értéket a legnagyobb gyorséttermi láncok két százalékra csökkentették.

Forrás: MTI

Csökkentették a transzzsírsav-tartalmatAnyolc kiválasztott, és az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudomány Intézetben megvizsgált minta energiatartalmának összehasonlítása azt mutatta, hogy 100 grammra vetítve a legkevesebb, 166 Kcal a Subway szendvicsében van, a legtöbb, 350 Kcal pedig az ázsiai büfé omlós csirkéjében.

Ami a transzzsírsavakat illeti, nincs okuk szégyenkezni a Burger King és a McDonald’s burgereinek, jól vizsgáztak a laboratóriumban. Ami a tesztelt ételek sótartalmát illeti igen jól szerepelt a kínai omlós csirke, sós volt a bécsi csirkemell, és nagyon sok volt a só a helyben sült olasz lepénykenyérben. Vagyis, ahogy mindig, az ördög a részletekben lakozik.

Forrás: OFE

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés