Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Cseles betelefonálós játékok

Munkatársunktól, 2008. április 02. - szerda 10:35
Címkék: átverés, telefon, reklamáció, szolgáltató, díj, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Továbbra is sok probléma van az úgynevezett betelefonálós játékokkal. Az egyszerű feladványokkal és nagy nyerési eséllyel kecsegtető játékok emeltdíjas telefonszámai sokezer forintos számlát okozhatnak a játékosoknak.


Ezeknél a játékoknál a tartalomszolgáltatók kevés információt tesznek közzé a képernyőn, a telefonálók számára pedig többnyire még mindig nem egyértelmű, hogy a foglaltként érzékelt, "hívása nem ért célba, ismételje meg" típusú tájékoztatással járó telefonokat minden alkalommal kiszámlázzák.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) ezért felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy hosszú távon az ilyen jellegű játékok nyertesei kizárólag a szolgáltatók. A későbbi kellemetlenségek és borsos telefonszámlák elkerülése érdekében érdemes megfontolni, megéri-e a hívás.

Forrás: Fogyasztók

A szolgáltató biztosan nyer


A Gazdasági Versenyhivatal a közelmúltban versenyfelügyeleti eljárást folytatott az ügyben, amely az interaktív televíziós játékkészítők és szervezők kötelezettségvállalásával zárult. Ebben többek között szerepel, hogy a képernyőn minden nehézség nélkül olvasható betűnagysággal tájékoztatják nézőiket a hívás bruttó díjáról, és arról, hogy a betelefonálás nem feltétlenül eredményez nyerést. Olyan tájékoztatást sem adhatnak, hogy újrahívás esetén a telefonáló biztosan adásba kerül, illetve, hogy senki sem hívja a műsor telefonszámát.

A vállalás kiterjed arra is, hogy az ilyen műsort sugárzó tévécsatornák honlapjukon és a teletexten is közzéteszik a játék lényegét, a lehetséges szabályokat és a bruttó hívásdíjat, amelyet a játékba kerüléstől függetlenül, hívásonként kell megfizetni.

Forrás: OFE/MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

gubola krisztina, 2009. február 23. - hétfő 18:03

arról nem is beszélve hogy a kb. másfél órán keresztül hallható : "most nyitjuk meg a vonalat, telefonáljon" típusú szövegek az ember agyára mennek. inkább átkapcsolok....csakhogy mindenütt ez megy. Már az a számtalan reklám sem fedezi a csatornák költségeit....? Talán színvonalasabb műsorokat kellene gyártani, és nagyobb lenne a nézettség!!!!!!!

haaeen, 2008. augusztus 13. - szerda 20:48

Szerintem nem a tv csatornákat kell szidni, nem kötelező betelefonálni, nézni...

Alicante, 2008. július 08. - kedd 22:07

Még annyit az ATV műsorpolitikájáról, feladnak megfejtésnek egy keresztnevet, aminek "A" a vége, ilyenkor szinte minden telefont bekapcsolnak. A mangalica műsorvezető mindenkit megdícsér, hogy milyen jól játszik, de egyik megfejtést sem fogadja el....ez megy több mint egy órán keresztül, közben mondja, hogy ennél egyszerűbb a megoldás, persze a játék végéig senki nem tudja megfejteni, a végén benyög egy ritka angol keresztnevet, amit az emberek többsége nem hallott. Mi ez ha nem csalás? Egy másik: "Mi található a konyhában?" hasonló a forgatókönyv, sok telefon, de senki nem tudja, a műsorvezető rendszeresen bedobja, hogy csodálkozik, hogy ezt senki nem tudja, holott minden háztartásban megtalálható.....mondanom se kell a megfejtés: kókusztej. Szégyellem, de én még soha nem vettem kókusztejet. A másik verziót már említettem, hogy lehet "játéknak" nevezni valamit, ha másfél órán keresztül nem kapcsolnak be senkit, csak a műsorvezető nyomja a sódert és sértegeti a nézőket?! Mondanom se kell, a szerkesztő ott gubbaszt a számláló előtt és sóváran lesi, hogy mennyi lóvé jött be aznap a sok hiszékeny, játékszenvedély-beteg emberektől....

Alicante, 2008. július 08. - kedd 21:57

Szégyen és gyalázat, hogy ebben az országban nincs felelőse ennek a tarháló "műsor"-nak. Teljesen nyilvánvaló, hogy a ker. csatornák műsorvezetői csalnak és folyamatosan hazudnak a játékosok megnyerése érdekében. Mind között a legelveteműltebb az ATV. Képesek naponta d.u. és éjjel 4 órát tarhálni ráadásul agresszív modorban. Ők még halottak napján és szent estén se mondtak le a harácsolásról, ráadásul több nyertes visszatelefonált, hogy nem kapta meg a nyereményét, mert rögtön lecsapták a kagylót. Ez nyilvánvaló csalás, mért nem lehet ebben az ügyben eljárni? Tudom kell a pénz az APEH-nak, ezért kussol a Pénzügyminisztérium. Azt sem értem, hogy mitől betelefonálós "műsor" ez, amikor van, hogy másfél órán keresztül nem engednek be senkit adásba csak a műmosolyú műsorvezető beszél mint egy papagáj. Persze a szerkesztő egész idő alatt figyeli a számlálót és kivár a műsor végéig, ugyanakkor összejátszik a műsorvezetővel, hogy csak szidja a játékosokat, hogy miért nem telefonálnak, annyira buták, hogy még a megfejtés is nehéz nekik? Közben ömlik az emeltdíjas telefon a csatorna zsebébe. Undorító, hogy ezt megengedik, közben egy csomó honfitársunk éhezik, alig bírja kifizetni a rezsit, ezek meg naponta milliókat keresnek! Rohadt vadkapitalizmus!!!

Titti, 2008. május 16. - péntek 01:54

kisrobert: Nem a szolgáltatással, van a gond, hanem a szolgáltatókkal. És most nem a telefontársaságokra gondolok, hanem a tartalomszolgáltatókra. Az emetdíjas számokat szuperül lehet(ne) használni például telefonos tanácsadásra (ahol az "emelt díjjal" fizetek a szolgáltatásért), adománygyűjtésre (hiszen az általam befizetett összeg nagyobb rész a tartalomszolgáltatóé, ami lehetne mondjuk egy állatmenhely is). A probléma, mint cikkből is kiderül az, hogy a díjak és a feltételek nincsenek jól láthatóan feltüntetve.

kisrobert, 2008. április 04. - péntek 06:22

Miért nem tiltják be az emeltdíjas hívásokat, sms-eket? Semmiféle gazdasági jelentősége nincs. Csak néhány élőskődő csaló cég (és szolgáltató) lopja meg a hiszékeny embereket. Ugyanúgy betiltanám, mint a nyerőgépeket. aloma: a helyes válasz (T)alán lett volna.

Holló Erzsébet, 2008. április 03. - csütörtök 06:49

Miért nem tiltják be a betelefonálós játékot???

aloma, 2008. április 02. - szerda 11:07

Sosem játszom ilyesmit, pont a fentiek miatt. Egy alkalommal azonban kivételt tettem. Egyik kereskedelmi adó, "trezoros" vetélkedő, benne egy nézői kérdés, melyre sms-ben lehet "I" = igaz vagy "H" = hamis válaszokat küldeni. Potom 240 Ft-ért. Miután beküldtem az általam igaznak ítélt kérdésre az I betűt, visszajött a válasz: "Válasza helytelen." stb. Elküldtem erre a H betűt, válasz: "Válasza a mai kérdésre helytelen, stb..." Természetesen a megadott 0-24 órás ügyfélszolgálat nem vette fel azóta sem a telefont. Kérdezem én, ilyenkor mi a teendő????

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés