Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hitelt, bármi áron

Szabó Emese, 2008. február 11. - hétfő 17:00
Címkék: hitel, ingatlan, átverés, bank, hirdetés, reklám
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hitel azonnal, ingatlanfedezettel, BAR-listásoknak, akár végrehajtás alatt álló ingatlanra is! Gyanúsan jó ajánlat ahhoz, hogy teljesen igaz legyen. Ha pedig mindezért előre kell fizetnünk, ráadásul százezreket, mindenképpen fogjunk gyanút!


Különféle hirdetési felületeken lépten-nyomon olyan szlogenekbe botlunk, amik a Központi Hitelinformációs Rendszer által megbízhatatlannak minősített magánszemélyeknek, azaz KHR-listásoknak (leánykori nevén BAR-lista vagy banki feketelista) kínálnak hiteleket, persze ingatlanjuk által biztosított fedezet fejében. Ezeket a hirdetéseket többnyire közvetítő cégek teszik közzé, a hitelt pedig a velük kapcsolatban álló kereskedelmi bankok, pénzügyi vállalkozások, „magánbefektetők” nyújtják. A közvetítő cégek csupán a terméket értékesítik, jobbik esetben pusztán a sikerdíj fejében.

A remény hal meg utoljára…

„Egyes kereskedelmi bankok passzív KHR-listás ügyfeleknek is nyújtanak hitelt, bár csak bizonyos megkötésekkel. Aktív KHR listás adósokkal, magán-jelzálogjoggal terhelt ingatlanok esetén ezek a hitelintézetek már nem állnak szóba, pénzügyi vállalkozások viszont őket is finanszírozhatják − magyarázza Jászberényi Tamás, a Stonehenge Bankház igazgatója. „Nagyon problémás esetekkel, kétes kimenetelű ügyletekkel többnyire olyan kisebb cégek foglalkoznak, amelyeket pusztán a gyorsan és könnyen megszerezhető profit érdekli. Ennek megszerzése érdekében akár félre is vezetik ügyfeleiket. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy eleve kudarcra ítélt ügyletek bonyolítását is elvállalják, a munkadíjat pedig előre kérik.” Ez pedig nem kis összeg, pár tízezer forinttól több százezerig is terjedhet, bár Stonehenge-nél olyan ügyfelek is kikötöttek már, akiket korábban milliós tétellel csaptak be. Pénzt emiatt csak utólag, a sikeres ügylet lebonyolítását „megkoronázandó”, sikerdíjként lenne szabad átadni. Előzetesen csak az értékbecslési díjat, és a tulajdoni lap kiváltásának díját szabad kifizetni.

Jutalékra megy a játék!

Hamvába holt ügyletek felkarolása mellett a trükközés másik módja, amikor a KHR-listások hitelének intézését bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez kötik, pedig ezt semmi nem írja elő. Hiteleik mellé a kereskedelmi bankok is gyakran köttetnek életbiztosítást, igaz, nem azt a fajtát, amelyre a legrászorultabb, legtájékozatlanabb ügyfeleket beszélik rá a tisztességtelen közvetítők.

Forrás: Fogyasztók

Eleve kudarcra ítélt ügyleteket is elvállalnak, a munkadíjat pedig előre kérik

Ők rendszerint nehezen eladható, éppen ezért magas jutalékkal járó termékekkel operálnak, ezeket sózva rá a naiv hiteligénylőkre. Ehhez hasonlóan, a hitelfolyósítás feltételeként nagyon magas biztosítási összeggel járó vagyonbiztosításokat is megköttethetnek ügyfeleikkel, mivel azok szintén tetemes jutalékot hoznak. A kétes hírű közvetítők legdurvább esetben „magánbefektetőket”, uzsorásokat ajánlanak az ügyfeleknek, így azok örülhetnek, ha a tartozás rendezése után egyáltalán nevükön marad az ingatlan…

Lapozás után megtudhatjuk, hogyan okozhatja egy hitelügylet házunk elvesztését!

1.  Hitelt, bármi áron
2.  Behajtás: szökik az ingatlan

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza