Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ha nem tetszik az ajándék...

Munkatársunktól, 2007. december 21. - péntek 12:00
Címkék: ünnep, garancia, reklamáció, vásárlás, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A karácsonyi ajándékok kibontása után sokszor előfordul, hogy visszacserélnénk, mert számunkra nem megfelelő. Mit tehetünk ilyenkor?


A kereskedők jogszabályi kötelezettsége egy termék kicserélésére csak minőségi kifogás, hibás teljesítés esetén áll fenn. Amennyiben a termék nem hibás, nem kell kicserélniük. Ennek ellenére minden kereskedő eldöntheti, milyen üzletpolitikát választ az ilyen panaszok kezelésére.

Egyre több kereskedő ajánlja fel vásárlóinak, hogy Karácsony után pár napig kicseréli a nem megfelelő méretű termékeket, vagy üzletében levásárolható a termék ára. Azonban tudnunk kell, hogy ezt is csak számla vagy blokk ellenében teszik meg a kereskedők, tehát kérjük el a blokkot, amennyiben a kereskedő nem adna magától és őrizzük meg azt. (Természetesen, ha a termék hibás, reklamálni is csak a számla, vagy blokk ellenében tudunk eredményesen.) Ezt a problémát persze meg kell beszélni az ajándékozóval is, hiszen ritka, hogy valaki a blokkot is odaadja az ajándék mellé.

Forrás: Fogyasztók

A kereskedő maga dönti el, hogy hajlandó-e visszacserélni a nem hibás terméket is

Elképzelhető, hogy a kereskedő megígéri a cserét, ám Karácsony után megfeledkezik vállalásáról, ezért a blokkra, vagy akár a jótállási jegyre írassuk rá, hogy milyen esetben, milyen határidőn belül hajlandó a terméket kicserélni, illetve a termék ára hogyan vásárolható le üzletében. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy minden esetben meg kell kapnunk a magyar nyelvű használati-kezelési útmutatót is. Ha az nincs mellékelve a termékhez, kérjük a kereskedőtől.

Amennyiben telefonon, postai úton, vagy interneten keresztül rendeltük meg a terméket, jogszabályi rendelkezésnek megfelelően az áru átvételétől számított nyolc munkanapon belül, indokolás nélkül elállhatunk a szerződéstől. Ebben az esetben mindössze a termék visszaszolgáltatásának költségét kell kifizetnünk, a vételár visszajár nekünk, melyet a kereskedőnek harminc napon belül kell teljesítenie. Ezen a nyolc napon felül az ilyen szolgáltatást végző cégek nem adnak még határidőt a termék kicserélésére, vagy a vételár visszafizetésére.

Forrás: Jogi Fórum

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza