Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Veszélyes fényfüzérek

Munkatársunktól, 2007. december 20. - csütörtök 16:05
Címkék: vásárlás, ünnep, piac, egészség, reklamáció, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fogyasztóvédők által vizsgált tizennyolc fényfüzér termékfajtából tizenhét veszélyes volt. A ünnepi édességek hatvan százalékánál találtak szabálytalanságokat.


Wittich Tamás a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) elnöke ismertette a novemberben kezdődött és január ötig tartó, "Csillagszóró hadművelet" keretében zajló fogyasztóvédelmi ellenőrzések eddigi tapasztalatait.

Az elnök kifejtette, hogy különös figyelmet fordítottak a élelmiszerek, a gyermekjátékok és a műszaki cikkek vizsgálatára. A megvizsgált tizennyolc fényfüzér közül tizenhét veszélyes volt. A ünnepi édességek vizsgálatakor, hatvan százalékuknál találtak szabálytalanságokat. A piacokon kapható élelmiszerek minősége az idén sokat javult. Wittich felhívta a figyelmet arra, hogy tilos élelmiszerre hasonlító gyermekjátékot árusítani, ezeket szájba vével ugyanis káros anyagok oldódhatnak ki. Műszaki cikket nem szabad piacon vásárolni, a vásárló mindig számlát kell, hogy kapjon. Kötelező a magyar nyelvű használati utasítás is.

Forrás: MTI

 Tizennyolc fényfüzérből tizenhét veszélyes volt

Idén százhatvan termékfajtát vontak ki a forgalomból, számuk év végére várhatóan eléri a kétszázat. Ez több mint százezer termék, mintegy felük műszaki cikk, negyven százalékuk pedig a gyermekeket veszélyeztette. A hatóság ebben az évben közel negyvenötezer ellenőrzést végzett. A kifogásolási arány hatvan százalékos volt, másfél milliárd forint bírságok szabtak ki. Wittich pozitívumkén értékelte, hogy az utóellenőrzések során a kifogásolási arány harminc százalékra csökkent.

Csajági Éva, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség főosztályvezető-helyettese elmondta, hogy az idén a felügyelőség elvégzett egy bejglitesztet is. A felmérés megmutatta, hogy az olcsóbb termékeket több kifogás éri, az áruházi sütemény minősége elmarad a cukrászdában kaphatókétól. Hangsúlyozta, hogy előre csomagolt termékeknél meg kell nézni azok összetételét és minőségük lejárati idejét. Tizenöt mákos és tizenöt diós bejglinek a felét "még megfeleltnek" minősítették.

Az ellenőrző hatóság létszáma idén huszonhat fővel nőtt, 2008 végéig további százötvenfős létszámbővítést terveznek. Mivel egy jogait nem ismerő fogyasztót könnyű becsapni, a Nemzeti Alaptanterv fogyasztóvédelmi oktatással bővül.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Dobbs, 2018. május 23.

Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Dobbs Finance and Mortgages Limit...

Telefonok a szervizben

Mehmet Hakan, 2018. május 22.

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős köl...

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

Trust Fund, 2018. május 22.

Voltál már keresni, hogy hová kölcsönt kapj 3% -os diszkontrátával? nem tudott hitelt szerezn...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés