Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Veszélyes fényfüzérek

Munkatársunktól, 2007. december 20. - csütörtök 16:05
Címkék: vásárlás, ünnep, piac, egészség, reklamáció, fogyasztóvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fogyasztóvédők által vizsgált tizennyolc fényfüzér termékfajtából tizenhét veszélyes volt. A ünnepi édességek hatvan százalékánál találtak szabálytalanságokat.


Wittich Tamás a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) elnöke ismertette a novemberben kezdődött és január ötig tartó, "Csillagszóró hadművelet" keretében zajló fogyasztóvédelmi ellenőrzések eddigi tapasztalatait.

Az elnök kifejtette, hogy különös figyelmet fordítottak a élelmiszerek, a gyermekjátékok és a műszaki cikkek vizsgálatára. A megvizsgált tizennyolc fényfüzér közül tizenhét veszélyes volt. A ünnepi édességek vizsgálatakor, hatvan százalékuknál találtak szabálytalanságokat. A piacokon kapható élelmiszerek minősége az idén sokat javult. Wittich felhívta a figyelmet arra, hogy tilos élelmiszerre hasonlító gyermekjátékot árusítani, ezeket szájba vével ugyanis káros anyagok oldódhatnak ki. Műszaki cikket nem szabad piacon vásárolni, a vásárló mindig számlát kell, hogy kapjon. Kötelező a magyar nyelvű használati utasítás is.

Forrás: MTI

 Tizennyolc fényfüzérből tizenhét veszélyes volt

Idén százhatvan termékfajtát vontak ki a forgalomból, számuk év végére várhatóan eléri a kétszázat. Ez több mint százezer termék, mintegy felük műszaki cikk, negyven százalékuk pedig a gyermekeket veszélyeztette. A hatóság ebben az évben közel negyvenötezer ellenőrzést végzett. A kifogásolási arány hatvan százalékos volt, másfél milliárd forint bírságok szabtak ki. Wittich pozitívumkén értékelte, hogy az utóellenőrzések során a kifogásolási arány harminc százalékra csökkent.

Csajági Éva, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség főosztályvezető-helyettese elmondta, hogy az idén a felügyelőség elvégzett egy bejglitesztet is. A felmérés megmutatta, hogy az olcsóbb termékeket több kifogás éri, az áruházi sütemény minősége elmarad a cukrászdában kaphatókétól. Hangsúlyozta, hogy előre csomagolt termékeknél meg kell nézni azok összetételét és minőségük lejárati idejét. Tizenöt mákos és tizenöt diós bejglinek a felét "még megfeleltnek" minősítették.

Az ellenőrző hatóság létszáma idén huszonhat fővel nőtt, 2008 végéig további százötvenfős létszámbővítést terveznek. Mivel egy jogait nem ismerő fogyasztót könnyű becsapni, a Nemzeti Alaptanterv fogyasztóvédelmi oktatással bővül.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza