Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jó biciklit - fillérekért

Terray István, 2007. október 01. - hétfő 10:51
Címkék: olcsó, vásárlás, tartós, szerelő
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Használt kerékpárt nem csak balekok vesznek. Körültekintő válogatás után jól használható, megbízható biciklihez juthatunk, akár már tíz-húszezer forintért is. A legfontosabb tudnivalókat szedtük össze vásárláshoz, alkuhoz az ismert futár, Sinya segítségével.


Egy céljaidnak nem megfelelő, rossz állapotú, vagy kétes múltú bicikli örökre elveheti kedvedet a tekeréstől. Ne dobj ki pénzt csak azért, mert megtetszik egy bicaj színe. A használt gépektől azonban nem kell félned. Kis hozzáértéssel, jó szemmel és némi szerencsével töredékáron vehetsz örökéletű darabot. Ha az első bringádat veszed, fontos, hogy maradjon pénzed alapvető szerszámokra, sisakra, zárra is. Használt kerékpár már tízezer forint körül is kapható. Öttel többért a kontrás hátsó agyba néhány sebesség is kerülhet, de a váz még a jó ismert, klasszikus formájú marad. Sportosan ilyen hollandus típussal ugyan nem közlekedhetünk, azonban különösebb odafigyelés nélkül is kibír további ötven évet. Húsz-harmincezer forintos kategóriában jó, és ráadásul „trendi” régi versenygépek közül válogathatsz, hála nyugaton lomtalanító honfitársainknak, de monocikli is kapható ennyiért.

Hatvanezer forint körül újabb típusok birtoklására nyílik lehetőség. Ennyiért már jó bmx-ed, vagy megbízható hegyikerékpárod is lehet. Ha azonban komolyabb igénybevételre akarsz biciklit venni, az ár máris átlépte a százezres határt. Ennyiért könnyű, és minőségi alkatrészekkel szerelt, ösvényre és aszfaltravalót is kapsz. Százötven fölötti használt kétkerekűvel egy kezdő sportoló akár versenyen is indulhat és sok esést kibíró, ugri-bugri dirt bringát is kapsz ennyiért. Legtöbbet annak kell spórolnia, aki egy downhill bicikli nyergében szeretne lejtőzni. Ebben az esetben a hosszú rugóút, a masszív váz és a nagy fékerő árát kell megfizetni. Minden célra használható kerékpár nem létezik. Aki kirándulgatni szeretne, de a városban is rohangálna, az persze találhat kompromisszumos megoldást, de aki triálozna és túrázna, annak biztosan kétféle gépre lesz szüksége. Legyen a kiszemelt gépen sárhányó, vagy legalább hely a csavarnak, túrához csomagtartónak.

Gondold át a tárolási lehetőségeket is. Ha a harmadikon laksz, és nincs lent tároló, inkább ne vedd meg a harminc kilós veteránt, bármennyire is jó lenne dolgozni járni, mert nehéz lesz felcipelni a lakásig. Kerékpárt nem csak bringaboltból vehetünk, igaz, egy tapasztalatlan vevőnek mindenképpen szakboltból érdemes vásárolnia, mégha használtat is. Itt a szakértő eladó tudni fogja, milyen vázméretre gumira van szükség, ráadásul méretre is állítják a kerékpárt. Konkrét elképzelések esetén sokat segít a net. Itt könnyebb rábukkanni számunkra megfelelő használtakra. Aluljáróban és piacon inkább ne vegyünk bringát, főleg, ha gyanúsan olcsón kínálják.

1.  Jó biciklit - fillérekért
2.  Amit vásárlásnál meg kell tenned

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza