Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Önkéntes árszolgáltatás

Rontó Róbert, 2007. október 01. - hétfő 11:21
Címkék: internet, vásárlás, kereskedő
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy jól működő árukereső weblap segítségével bármely terméket felkutatni gyerekjáték a neten. A fontosabb hazai árukeresők használhatóságát teszteltük.


 
Ami keres, talál

Ilyen szolgáltatást elsősorban tartós fogyasztási cikkek témakörében van értelme működtetni. Az utóbbi egy-két évben több magyar árukereső is igyekezett „felfuttatni magát”. Közülük leginkább az arukereso.hu, az argep.hu, a depo.hu és a holvegyel.hu érett be, ezt a négyet választottuk ki vizsgálódásainkhoz is. Ezek (néhány kisebb hiányosság mellett) a régebben működő, külföldön bejegyzett árukeresőkhöz is mérhető szolgáltatásokat nyújtanak. Széles az általuk lefedett a termékskála is. A főcímek alatt további alcímeket találunk. A legszélesebb árukínálatot véleményünk szerint az argep.hu vizsgálja. Itt található a legtöbb „kuriózum” is, bár e tekintetben a négy versenyző tényleg fej-fej mellett halad.

Az árukeresők jellemzően nem úgy dolgoznak, hogy saját maguk kutatnák fel az üzleteket és árakat. Azon boltok adatait tartalmazzák, amelyek részt akarnak venni a „játékban”, mert úgy ítélik meg, hogy ingyen reklám számukra az árukeresőn megjelenni.

Találati arány

Az árucikkre vonatkozó találati listában az ár melletti legfontosabb rovat a bolt honlapjára mutató link. Ez minden árukeresőnél automatikus. Hasznos, ha a bolttal és az árucikkel kapcsolatos vásárlói értékelésekre, visszajelzésekre mutató linket is kínál az árukereső listája. Ebben az arukereso.hu és az argep.hu nyújt pluszt a vizsgált négy cég közül. Az előbbi (illetve a depo.hu és a holvegyel.hu) inkább a bolt, utóbbi inkább az árucikk értékelésére helyezi a hangsúlyt. Az argep.hu előnye a többivel szemben, hogy a kiszállítási díjakat közvetlenül a termék ára mögött tünteti fel, webshop esetén jelezve, hogy eleve kalkulálni kell ezt a költséget is.
Szaktesztet, termékismertetőt csak az argep.hu-n olvashatunk. Az ajánlati lista a hasonló árú és kategóriájú termékek linkjeit tartalmazza, amik kiválthatják, helyettesíthetik az eredetileg keresettet. Leghasználhatóbban az arukereso.hu és a depo.hu mellékel ilyen ajánlatot, a termékek közötti összehasonlító vizsgálatot pedig legügyesebben az argep.hu segíti.
Jól jöhetnek a további kiegészítő szolgáltatások is. Az arukereso.hu például más országok áraiból is szemléz, (ezáltal is látható, hogy tartós fogyasztási cikkek szempontjából eléggé drága ország vagyunk…) illetve az adott termék használt példányait kínáló aukciókra is elvezet. Az argep.hu árdiagramot mutat a termék legolcsóbb és legdrágább ára között, illetve az árak időbeli változását is mutatja. A depo.hu kérés esetén értesítést küld az árucikk árcsökkenéséről.

1.  Önkéntes árszolgáltatás
2.  Mutasd magad!

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza